Anmäl er till vårt nyhetsbrev för information om våra aktiviteter.

Ingenting blir någonsin färdigt: artikel ett

Talarpresentationer

Cathy Haynes är en curator, konstnär och pedagog som verkar i London, Storbritannien. 2014 var Cathy Haynes residenskonstnär på Chisenhale Gallery som är beläget i Victoria park, London. Där skapade hon Stereochron Island, ett publikt projekt där man föreställde sig att parken var en liten, autonom provins som slogs för rättigheten att bli en egen stat helt utan klockor. 2013 var hon Timekeeper in Residence (ungefär den utvalda tidskontrollanten) på Petrie Museum of Egyptian Archaelogy som är en del av University College i London. Här skapade och ledde hon ett tvärvetenskapligt projekt där man utforskade hur vi ser på tid i olika kulturer och hur detta har förändrats genom historien. Cathy är en av grundarna och före detta curatorn på The School of life. Hon har också varit curator för Art on the Underground och på Artangel.
www.cathyhaynes.org
Twitter: @CathyHaynesUK

Fiona Raby är professor i design och samhällsfrågor och undervisar även vid Graduate Institute for Design Ethnography and Social Thought på The New School i New York, USA. Hon var professor i industridesign vid University of Applied Arts i Wien mellan 2011–2016 och innehade titeln Reader in Design Interactions vid RCA mellan 2005–2015. Hon studerade arkitektur vid RCA innan hon började arbeta för Kei’ichi Irie, en arkitektbyrå i Tokyo. Hon har också en filosofie magister i interaktionsdesign från RCA där hon även undervisade på arkitekturinstitutionen under 13 år.
www.dunneandraby.co.uk
Instagram: @ny_f

Anna Lagergren är en arkeolog och jordbrukare som bor i Veberöd, Skåne. Hon har arbetat som arkeolog sedan 1989 och ansvarat för ett flertal utgrävningar i Skåne och publicerat artiklar i ett flertal olika tidskrifter. Hon arbetade på Riksantikvarieämbetet i Lund mellan 2000–2013 och har deltagit i och skrivit om många av de senaste utgrävningarna i Brunnshög. Hennes primära fokus ligger på stenåldern och hur våra tankar om det förflutna och tiden påverkar hur vi ser på oss själva och våra handlingar i dag.

Lisa Rosendahl arbetar som frilansande curator och har sin hemmabas i Berlin. Mellan 2014–2017 var hon vid Statens konstråd där hon ansvarade för beställning av konst till offentliga miljöer. Hon arbetade som direktör för Iaspis, Konstnärsnämndens internationella program för bild- och formkonstnärer, mellan 2011–2013. Tidigare uppdrag har exempelvis varit konstnärlig ledare för Baltic Art Center i Visby mellan 2008–2010, tillförordnad chef för Electra Productions i London 2008, assisterande curator på Röda Stens Konsthall i Göteborg samt utställningsansvarig vid Lisson Gallery i London. Hon har bidragit med texter till flera konstnärsmonografier och utställningskataloger och var en av redaktörerna bakom antologin ”Work, Work, Work – a reader on art & labour”, publicerad av Iaspis och Stenberg Press 2012. Bland hennes senaste utställningar kan nämnas ”SUPERFLEX Retrospective – a Value Enhancing Machine” (Kunsthal Charlottenborg, Köpenhamn, 2013); ”The Society Machine” (Malmö Konstmuseum, 2016) och ”Extracts from a Future History” (Statens konstråd, Luleå, 2017). Hon är en av medlemmarna i Råängens referensgrupp.

Jes Fernie är en oberoende curator och författare som är bosatt i Storbritannien. Hon arbetar tillsammans med gallerier, arkitekter och offentlig förvaltning för att skapa utställningar, beställningsuppdrag och residensprojekt. Hon har arbetat tillsammans med en mängd organisationer, bland dem kan nämnas Tate, Serpentine Gallery, Focal Point Gallery, Olympic Delivery Authority, RIBA, ACE London, St Paul’s Cathedral, Domkyrkan i Lund samt RCA. 2016 blev hon, tillsammans med White Arkitekter tillfrågade om de kunde utveckla Råängen.
www.jesfernie.com
Twitter and Instagram: @jesfernie

Lena Sjöstrand är domkyrkokaplan i Lund och prästvigdes 1984. Hon är särskilt intresserad av dialogen mellan konst, teologi och kyrkan och har bidragit med texter till ett antal olika publikationer inom just detta ämne. Lunds domkyrka har ett pågående projekt där man anordnar utställningar med samtida konstnärer och Lena har varit ansvarig för detta program sedan 1996. Hennes doktorsavhandling från Köpenhamns universitet fokuserade på performativitet och hur kroppen använts inom liturgin och teatern. Hon har också undervisat inom liturgi och sitter med i Råängens styrgrupp.
www.lundsdomkyrka.se